d'Albena Petrovic.

Sinopsi:

The Dark és una òpera de cambra de la compositora luxemburguesa Albena Petrovic, composta el 2016 per a la soprano Donatienne Michel-Dansac i el conjunt United Instruments de Lucilin.

  Inspirada en el mite d’Eurídice i Orfeu, la trama ens exposa els intercanvis emocionals entre el personatge principal femení –una Eurídice contemporània amb moltes cares, encarnada per la notable soprano Donatienne Michel-Dansac- i personatges de ficció - els músics – que "viuen" en la foscor, lluny de la llum i dels éssers humans.

Cada personatge de la ficció té un tret de caràcter: gelosia, temptació, venjança ...

A The Dark, els efectes visuals es redueixen per centrar l'atenció de l'espectador en les sonoritats cercades  i la dramatúrgia dels timbres. L'ús d'objectes inusuals dins la música com a instruments de ple dret (polseres de closca, ampolles d’arròs, etc.) participen en el procés d’investigació sonora de la compositora.

L'Ensemble de Música Contemporània de United Instruments de Lucilin va ser fundat el 1999 per un grup de músics apassionats i compromesos. És l'únic conjunt de cambra de Luxemburg especialitzada en música contemporània.