Una experiència única que posa a prova les teves habilitats i, sobretot, la capacitat de deducció. Es tracta d'una aventura en primera persona que, en la majoria de casos, consisteix a escapar d'una habitació superant tots els reptes i enigmes que hi ha en aquesta. Aquesta metodologia permet fomentar l'aprenentatge i la curiositat dels infants. T'animes a fer un Escape Room a casa? Segueix els passos indicats en aquesta guia.


Observacions

- PROPOSTA ESCAPE ROOM Edat: 10-12 anys
- Habilitats: atenció, deducció, percepció visual, processos lectors (precisió i comprensió), memòria visual i velocitat de processament, treball cooperatiu i les habilitats socials.
- Per dur a terme aquesta activitat necessitaràs una sala àmplia de casa en què puguis amagar les diferents proves i permetre als participants moure's i explorar. Serà necessari tenir una taula, un rellotge (per amagar una prova), un cronòmetre o comptador, alguns sobres i imprimir els arxius que trobaràs en aquesta guia (imprimibles escape room). També pots ambientar la sala amb escrits, figures, pòsters... d'acord amb la temàtica de l'escape.
- Temps aproximat:15 minuts d'explicació / 45 minuts per resoldre els enigmes.
- Habilitats: atenció, deducció, percepció visual, processos lectors (precisió i comprensió), memòria visual i velocitat de processament, treball cooperatiu i les habilitats socials.
- En què consisteix: explicar l'activitat als participants. Pots afegir històries que afavoreixin la seva motivació, per exemple, que un grup de robots han posat un cadenat a la porta de la sala i que si no troben la contrasenya en menys de 45 minuts es bloquejarà i no podran sortir. Has de lliurar el document ''Introducció'' (dels imprimibles) als participants i resoldre qualsevol dubte que els sorgeixi. Avisa'ls que el necessitaran més endavant.
És important que puguin saber en cada moment quant temps els queda. Pots anar avisant-los, posar un cronòmetre o utilitzar el següent vídeo de youtube amb un compte enrere: https://www.youtube.com/watch?v=hrbc1PuJhgQ

[+ informació al link]